Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jó tanácsok gazdik számára

2014.01.22

Gondolkodtál már azon, hogy legyen egy kutyusod vagy egy cicád? Vagy már van is valamilyen kiskedvenced? Egy állat sok felelősséggel jár, a helytelen tartása pedig gondot is okozhat.

Pár jó tanács, amit érdemes megfogadnod, ha állatot szeretnél, vagy ha már van, de nem tudod, hogyan bánj vele: 

• Ne a kutya sétáltasson téged!
Tanítsd meg a kutyusodat arra, hogyan kell a gazdi mellett sétálnia. Ne engedd, hogy húzzon téged. Rengeteg baleset adódik abból, hogy a kutya elhúzza, ellöki, eltolja a gazdit azért, mert nincs jól megnevelve. Ez a fajta nevelés sok türelmet és kitartást igényel.

• Nézd át a bundáját a kullancsok miatt!
Amikor elviszed sétálni és utána hazaértek nézd át magadat is, hogy nincs-e rajtad kullancs, utána nézd át a kutyusod bundáját is. Ilyen szempontból a cicák is veszélyeztetettek. A betegség állatokról emberekre is átjuthat. Ha kullancsot találsz, távolítsd el csipesszel, vagy ha nem tudod, akkor fordulj állatorvoshoz.

• Ne etesd túl!
Ez az egyik leggyakoribb hiba, amit egy gazdi elkövethet a háziállata ellen. A kutyák és a cicák gyakran hajlamosak többet enni, mint amennyire szükségük van. Ha folyamatosan rendelkezésükre áll az élelem, előbb-utóbb el fognak hízni.

• Ne csak tejet adj a cicádnak!
Az a hiedelem, hogy a macskák tejen is megélnek, csak mese. Adj neki más ételt is, ne csak tejet!

• Óvatosan a csonttal!
A csont rágása kárt tehet a fogakban, a nyelvben vagy a szájban. A csontdarab leszakadhat és eltömítheti a légcsövet. A csontok megrekedhetnek az állat emésztő rendszerében is. Ma már sok kutyafogkímélő, rágható terméket lehet kapni.

Ha betartasz pár egyszerű szabályt/tanácsot nem csak az állatod, de te is boldogabb lehetsz és meg tudod oldani az állattartással kapcsolatban felmerülő problémákat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.