Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az öt legkedveltebb díszmadár

2014.06.18

Hullámos papagáj

A hullámospapagáj rendkívül inteligens madár, és valóságos nyelvtehetség. Érett, idős koráig megörzi játékosságát és kiváncsiságát, és kellő szorgalommal kézhez szoktatható. Azomban az emberi társaságnál többre vágyik - rajban élő madárként legalább  egy fajtársával együtt kell tartani, de még jobb, ha együtt van az egész papagájcsalád.

 

Zebrapinty

Bár nem kötődik különösebben az emberhez, már a puszta megfigyelése is kitűnő szórakozás. Ez az egzotikus madár párban, illetve rajban szeret élni. Ha nem akarunk szaporulatot, akkor két hímet vásároljunk. Akármilyen kicsi is, a zebrapintynek hatalmas mozgásigénye van. Épp ezért jobb, ha egy kissebb madárházban, és nem kalitkában tartjuk.


Nimfapapagáj

A nimfapapagáj gondtalan, boldog természetével nyűgözi le az embert. Ha elnyerjük bizalmát, akkor rövid időn belül szoros kapcsolatot alakít ki embercsaládjával. Játékos madár, és szereti, ha simogatják tollát. Ez az  Ausztráliában honos kis madár hatalmas színválasztékban kapható. A klasszikus vadas típus mellett gyöngyös, lutinó, tarka, fehérarcú és fahéjszínű változata, sőt mindezek kombinációja is létezik. Fontos! A nimfapapagájt legalább két példányból álló rajban kell tartani.

 

 

Kanári

Napsárga tollaival, és csodálatos hangjával a kanári a ház minden lajóját jókedvre deríti. Rendkívül társaságkedvelő madár, mely csak akkor lehet boldog, ha több fajtársával él együtt. A kanári is nagyon aktív és rendkívül érdeklődő kis lény.

 

Törpepapagáj

Egyre többen  választják otthonukban tartott kedvencként ezt az apró, színes papagájt. Egyik  alfaja, a rózsásfejű törpepapagáj, különösen népszerű. Ez a madár erősen kötődik párjához, de csoportban, más párokkal is szivesen él együtt. Következtetésképpen a törpepapagájtulajdonosnak sok helyet kell biztosítania madarai számára. Egyébként a törpepapagáj soha nem lesz olyan  szelíd, mint a hullámoos- vagy a nimfapapagáj, cserében a természetes viselkedésformáinak teljes skálája emberi környezetben is jól megfigyelhető.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.