Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csincsilla _ a tömör gyönyör megtestesítője

2016.03.22

A csincsilla érzékeny jószág, de türelemmel akár 20 éven át is élvezhetjük társaságát. Tömött, rövid szőre még az allergiásokat sem irritálja.

 

Különösen fájó, ha valaki állatbarátként szőrallergiától szenved. A csincsilla lehet számukra a megoldás! A csincsilla bundája rövid és sűrű, és nem erősíti fel az allergia tüneteit. Ráadásul csaknem szagtalan, ami miatt különösen kellemes társaság.

 

A csincsilla nem kisgyerekeknek való házikedvenc. Elsősorban azért, mert nagyon ijedős, másrészt éjszaka igen aktív, rengeteget rohangál, ráadásul törékeny a testfelépítése. Amikor a tenyeredbe veszed, egyik kezeddel a hátsó lábait fogd meg a farkával együtt, a másik kezeddel pedig a mellső lábait tartsd.

 

Ahhoz, hogy a csincsilla szelíd legyen, biztonságban kell éreznie magát. Ha új számára a hely, hagyj neki néhány napot, amíg megszokja a környezetét. Eközben ne háborgasd fölöslegesen, de később fokozatosan barátkozhatsz vele. Pár napig csak szép nyugodtan üldögélj a ketrece előtt, és halkan beszélj hozzá, majd nyújtsd ki a kezed, hátha odamegy hozzád ismerkedni.
Nem könnyű türelmesnek lenni, pedig a csincsilla esetében ez a siker kulcsa.

A csincsilla az Andok hegyeiből származik, ahol csak tápanyagban szegény fakérgek, füvek, gyökerek szolgálhattak táplálékául. Fontos tehát, hogy hasonló eledellel etessük, mint amit az eredeti élőhelyén talált.
Mivel apró a gyomra, egyszerre csak kis adag csemegével kedveskedjünk neki - habár nagyon szereti az édességeket. (Hébe-hóba kaphat egy-egy szem mazsolát vagy almaszirmot, de a cukorka tilos!)

 

Érdekesség:

A legtöbb csincsilla szereti, ha a füle mögött vagy az álla alatt vakargatják.

A halk, gyöngéd beszéd megnyugtatja

A zajokat nehezen viseli

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.