Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


7 legendás zarándokhely

2015.01.25

Marilyn Monroe sírja

Az 1962-ben elhunyt gyönyörű színésznő csillaga még ma is fényesen ragyog, a Los Angeles-i Westwood Village Memorial Park nevű temetőben található sírja pedig valóságos zarándokhellyé vált. A közvetlenül mellette lévő sírhelyet Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója vette meg 1992-ben - szerette volna az örökkévalóságot Marilyn mellett tölteni -, egy másikért milliós aukción versengtek emberek, emellett arról is legendássá vált, hogy Marilyn egykori férje, Joe DiMaggio hetente háromszor küldött ide vörös rózsákat 20 éven át.

 

Oscar Wilde sírja

Az 1900-ban elhunyt ír költő, író és drámaíró sírja, mely a párizsi Pere Lachaise temetőben található, mára kultikus hellyé vált, olyannyira, hogy a temető vezetése, illetve a művész családja 2011-ben üvegfallal vetette körbe a síremléket. Korábban ugyanis szokásává vált az idelátogatóknak csóknyomot hagyni a Jacob Epstein által készített szobron, illetve a sír más részein, ami már súlyosan károsította annak anyagát. Most az üvegfalat borítják hasonló rúzsnyomok és más üzenetek.

 

Michael Jackson sírja

A pop királyának 2009-es halála milliókat rázott meg, nem véletlen, hogy a kaliforniai Glendale-ben, a Forest Lawn Memorial Parkban található sírját is rengetegen szeretnék felkeresni. Michael Jacksont a Nagy Mauzóleumban helyezték örök nyugalomra, melyet őrök védenek, és nem hozzáférhető a nyilvánosság számára - Jackson halálának első évfordulóján azonban a család megnyitotta, hogy a rajongók leróhassák kegyeletüket. Maga a temető látogatható, 250 ezren járnak itt évente, többek között iskolásoknak is tartanak vezetett túrákat.

Diana hercegnő sírja

Az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő a Spencer család birtokán, az angliai Northhamptonshire-ben, Althorp területén nyugszik. Az egyszerű urnáját őrző, Round Oval-tavon fekvő szigetre a családtagokon kívül nem léphet senki, az év egy bizonyos szakában azonban - általában július és kora szeptember között - a tó partján álló szentélynél emlékezhetnek Dianára mindazok, akik szerették és tisztelték - a képen is ez látható.

Elvis Presley sírja

Elvist eredetileg a memphisi Forest Hills temetőben helyezték örök nyugalomra 1977-ben, később azonban egykori otthona, Graceland lett végső nyughelye, sírhelye pedig része a Graceland-túrának, melyen évente több mint hatszázezren vesznek részt.

 

Jim Morrison sírja

A The Doors legendás, 1971-ben, 27 évesen elhunyt énekesének és dalszövegírójának sírja a párizsi Pere Lachaise temetőben található, és olyannyira népszerű a rajongók körében, hogy komoly gondokat okoz a sírkert vezetőinek. Gyakran kellett graffitiket letisztítani róla, emellett voltak, akik a környező sírokat is megrongálták, például nyilakat festettek rájuk Jim felirattal. Ma kordon védi a sírt.

 

William Shakespeare sírja

A legendás drámaíró, akinek műveit több nyelvre fordították le, mint bármi mást a Biblián kívül, egykori szülőhelyén, az angliai Stratford-upon-Avonban, a Szentháromság-templomban nyugszik feleségével, Anne Hathaway-jel együtt. A hely egyik különlegessége, hogy a látogatók elolvashatják sajátos sírfeliratát is, melyben átkot bocsát mindazokra, akik háborgatni merik csontjait.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.