Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Európa 10 legszebb tava

2014.01.22
Hallstatti-tó, Ausztria
Ausztria egyik legbájosabb tóparti városának Hallstattot tartják. Látványosság is van bőven. Hajókázhatunk a tavon, hegyi vasúttal is utazhatunk, és végül ellátogathatunk a régi sóbányába.
 
A legszebb tavak európában
 
Balaton
Ne várjatok júniusig az utazással! Már tavasszal is számos program vár titeket a „magyar tengernél”. Március 14-én kezdődik a Füredi Tavaszi Fesztivál, egy nappal később pedig a Csopaki Boros Toros Napokra mehettek. Májusban pörköltfőzőverseny lesz Révfülöpnél. Ugyanitt egy hónappal később Rétes és Lakodalmas Napokat tartanak!
 
A legszebb tavak európában
 
Békás-tó, Románia
A hatvanas években épült Békási-víztároló Románia legnagyobb víztározója. A tó az 1904 méter magas Csalhó tövében fekszik, és csak óvatosan a „fürdőzéssel”, mert mélysége eléri a 90 métert!
 
A legszebb tavak európában
 
Bledi-tó, Szlovénia
A gleccservájta Bledi-tó felett egy szirten áll a Bledi vár. Ha szeretnétek, hogy rátok találjon a szerencse, akkor a tó közepén, egy kis szigeten álló Nagyboldogasszony-templom harangját mindenképpen rángassátok meg háromszor.
 
A legszebb tavak európában
 
Mamry-tó, Lengyelország 
Érdemes megnézni Lengyelország második legnagyobb tavát, mely a mazuri vizek része.
 
A legszebb tavak európában
Königsee
A müncheni Königsee 190 méter mély. Az 1978-ban alakult Berchtesgaden Nemzeti Parkban számos hegyi túrán vehetünk részt, akár gyalogosan, akár hegyi vasúttal. Hajóval eljuthatunk a lóhere alakú Szent Bartholome-templomhoz.
 
A legszebb tavak európában


Garda-tó, Olaszország
Észak-Olaszország egyik legkedveltebb úti célja a Garda-tó, partján számos stranddal és szállodával, valamint kempinggel. Olaszország legnagyobb tavát északról az Alpok déli csúcsai határolják, míg a déli része már a Pó-síkságba nyúlik.
 
A legszebb tavak európában
 
Genfi-tó
Ha ez egy verseny lenne – de persze nem az –, akkor így kezdenénk: a Genfi-tó Közép-Európa második legnagyobb területű édesvízi tava a Balaton után. A tó érdekessége, hogy két ország „osztozik” rajta, hiszen 60 százaléka Svájchoz, míg 40 százaléka Franciaországhoz tartozik. 
 
A legszebb tavak európában
 
Plitvicei-tavak, Horvátország
A tengerpartokon kívül is van élet Horvátországban, a Plitvicei-tavak vidékén különösen. Az összesen 16 tó észak–déli irányban húzódik a Kapela-hegységben, és közel 200 (!!!) vízesés köti össze őket!
 
A 10 legszebb tó Európában  - galéria

Melissani-tó, Görögország
1951-ben fedezték fel a Melissani-barlangot és az abban lévő tavat. Érdekessége, hogy a 25-30 méter mély vizét délben egy időre átlátszó türkizkékké „színezi” a napfény.  A tó vize egy méterrel a tengerszint fölé ér, így édesvíz és tengervíz keveréke.
 
A 10 legszebb tó Európában  - galéria

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Can you stand the squeezing

(ASlesifieneilt, 2018.10.12 01:43)

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cos-e-il-tadalafil/

Reading the green blood bring pressure to bear on guidelines

(ASlesifieneilt, 2018.09.27 16:38)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-en-ligne/