Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Half-Drag, amikor a férfiak félig királynők!

2014.01.22


Half-Drag -nak nevezik a fotóművészetnek azt az ágát, ahol nagyszerű sminkesek hada alakítja át a férfiak  arcának, fejének felét királynővé. Nem, nem nővé! Királynővé!

Leland Bobbé nevéhez kötődik az elnevezés és a műfaj is, melyet igen sokan próbálnak utánozni, követni. Megmutatni a férfiakban a Lady Gaga-t.

10

Ahogyan RuPaul, a híres transzvesztita megfogalmazta pontosan:

“Én nem nőket személyesítek meg, vagy utánozok! Hány nő hord 12 centis sarkú cipőt, vagy méteres hosszúságú parókát, és testhez álló ruhát? Én nem úgy viselem a ruhát mint egy nő, én úgy viselem, mint egy transzvesztita!”

Ez tehát egy teljesen más fogalom és életérzés. A Bobbé fotók úgy tűnik fotóshoppal vannak elkészítve, de ez nem így van. Az egyik oldalon a nehéz, erős smink dominál, a másikon a finom árnyalás, mely kihozza a férfi arcvonásokat.

A képen szereplő férfiak mind Drag-királynők, akik tökéletesen utánozzák egy-egy népszerű énekesnő mozdulatait, arcmimikáját, gyakran kissé vadabban.  De nem mindegyikük imitátor, van aki saját stílusát hozza, és egyéni koreográfiával dolgozik.

15

Minden egy facebook fotóval kezdődött. A New York-i fotós feldobta az első képet az oldalára, majd annyi tetsziket kapott, hogy márciusban elindította Half-Drag fotókampányát.

Néhány képen látsz olyan Drag-Queen-t, aki megtartotta arcszőrzetét, ezért megkérdezték tőle: “miért akarsz úgy viselkedni, olyannak látszani, mint egy nő, ha szeretnéd megtartani a férfi jegyeidet, például arcszőrzetedet?”

A válasz újra csak logikusan hangzik: “Nem nőnek akarok látszani, hanem Drag-királynőnek! Mivel a mindennapi életben ‘normális’ vagyok, nem tüntetem el a férfiasságomhoz tartozó részleteket.”
(RuPaul is művészetnek tartja, és hetero, családos emberként éli meg a nappalokat, míg éjszaka fantasztikus Drag Díva.)

13

Sok  Drag-Queens bárokban, klubbokban, kabarékban lép fel, és az előadásaikban sokszor eltúlozzák a nőiességet. Dívák, glamour királynők is egyben, akiknek személyisége épp oly fontos, mint a sminkjük.

Mielőtt bárki is ítélkezik felettük érdemes egy dolgon elgondolkodni.

Ezeknek a képeknek fontos üzenetük van. A Drag-Queen-ség egy performansz. Egy művészeti ág, amit nem úgy kezelünk. Férfiak, akik úgy öltöznek és viselkednek mint a nők, de nem akarnak nőknek látszani. Ők Királynők… :)

Ez a művészeti ág nem egy átlagos péntek esti mulatság része. Ezek az emberek szépen kivitelezettek. Csak nézd meg a fényképeket! Ez már-már kosztümös darab. Egy Drag-Queen úgy néz ki egy kicsit, mint Marie Antoinette. (és a képeken egy kicsit a bátyja is :) ). Akárhogy is, a képek nagyon erőteljesek.

19

20

18

17

16

14

12

11

9

8

7

6

5

4

3

2

1

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

New package XRumer 16.0 + XEvil 4.0 solve ANY Captcha

(XEvilBestVab, 2018.11.30 03:13)

Incredible update of captchas solution software "XRumer 16.0 + XEvil 4.0":
captcha recognition of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can use XEvil 4.0 with any most popular SEO/SMM programms: iMacros, XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.

FREE DEMO AVAILABLE!

See you later ;)


http://XEvil.net/

New software XEvil 4.0 can break of captchas more than 8400 types

(XEvilBestVab, 2018.11.16 23:32)

Perfect update of captcha breaking software "XEvil 4.0":
captchas solution of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can use XEvil 4.0 with any most popular SEO/SMM software: iMacros, XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.

FREE DEMO AVAILABLE!

See you later ;)


http://XEvil.net/